all thats left of me

Tjena. Hemkommen nu. Har haft en superhelg uppe i Dala-trakten. Matcherna gick dessvärre inte lika bra. Förlust i båda matcherna. Men men. Ska inte sitta och älta det nu. Nu ska jag istället gå och ta en huvudvärkstablett och vila. Vi hörs. Puss!


off we go

Tja! Sitter och väntar på Frida och förmodligen Emma också. Ska gå upp till Konsum för att möta upp laget där och sen hoppa in i minibussarna och ta oss till Mora. Match ikväll i Unihoc-arena och match imorgon i Falun. Kommer bli kul. Hoppas bara på att vi tar med oss några poäng hem också, det skulle sitta perfa!! Nu måste jag stänga av datorn och gå ut. Vi hörs antingen imorgonkväll eller på måndag. Puss!




vila i frid lilla gammelfarmor

Hejsanhejsan! Ligger i min säng i mitt kolsvarta rum och försöker sova. Är så trött så jag skulle kunna somna precis just nu. Men ska skriva klart det här inlägget först. Skriver från min iPod så det blir kort som vanligt. Var ju på begravningen idag. Den var fin. Rätt kort och "rakt på sak". Tre psalmer och någon bön och sen fick vi gå fram till kistan och ta avsked var för sig. Några tårar fälldes men det gick förhållandevis bra. Imorgon åker jag till Mora för att spela seriematch med mitt lag mot just Mora. På natten sover vi på ett vandrarhem och på söndag spelar vi mot Falun i Falun. Vi hörs nog på måndag. Puss på er! /Sandra

come a little bit closer

Hallå! Sitter i soffan och tittar på Project Runway. Inte sådär jätte intressant men det duger. Ska snart ta mig ner till duschen för att piggna till lite. Känns som om det vore en bra idé. Sen lär jag väll packa lite och fixa ihop kläderna som jag ska ha på begravningen imorgon. Går nog rätt snabbt. Nu: Mot duschen! Puss.


ice ice baby

Tjena! Still sick... Ligger i soffan med iPod:en (därav det korta inlägget) och tittar på Ellen DeGeneres Show... inte så kul men det finns inget annat att titta på. Funderar dock på att sätta på någon film. En Disney såklart. Tittar alltid på det när jag är sjuk. Annars händer inte så mycket. Imorgon är det ju begravning och den ska jag försöka gå på. Tar några ipren och får helt enkelt stå ut. Bara jag inte får högre feber, men det tror jag nog inte. Nu ska jag välja film. Puss på er! /Sandra

My two best friends

Hejsan. Mår lite sämre nu faktiskt. Halsen svider som jag vet inte vad och gör ont. Vet inte om jag fortfarande har feber men det tror jag nog. Mamma och pappa skulle iväg och handla, och då bad jag dem köpa en Ben & Jerry's åt min hals. Jaa... min mun blir säkert inte alltför ledsen heller. Hehe. Men man får faktiskt äta sånt när man är sjuk. Ska titta vidare på något tv-program nu. Puss på er!


time is getting wasted

Hejsan. Ligger i soffan framför tv:n och är sjuk. Har feber och jätteont i halsen. Har varken tid eller lust med att vara sjuk nu. På fredag ska jag på begravning och på lördag åker jag med laget till Mora och Falun till på söndag. Så nej, sjuk är det minsta jag vill vara nu. Ska fortsätta titta på tv och dricka honungsvatten. Vi hörs väll sen. Puss!/ Sandra

beating like a discodrum

Hejsan. Ska snart dra iväg på träning och det ryktas om att det blir en riktigt hård och jobbig träning ikväll. Tur för mig att jag är förkyld då... hehehe. Nej då. Men jag är förkyld och ska ta det lugnt. Åker ner och skjuter lite och springer lite lätt. Vill inte att förkylningen ska bryta ut som den gjorde förra gången jag tränade och var förkyld. Usch, inte kul. Nu ska jag fortsätta lyssna på lite musik och packa ihop innebandygrejerna. Vi hörs. Puss!


for the widows in paradise

Tjena tjena mitt bena! Vaaa...? Jag är helt övertrött och flamsig plus att jag skriver det här från min iPod så det blir ett kort, litet mini-inlägg. Bättre än ingenting, right? Jaja. Jag har spenderat dagen i skolan och där var det rätt lugnt. Kom hem och åt lite nudlar och nu ligger jag här i sängen (precis som vanligt alltså). Haha fyfan vad tråkigt det låter. Men så är det. Borde väll egentligen läsa ett häfte om terrorism som vi har som läxa på samhällskunskapen eller läsa igenom ett häfte om Sovjetkommunismens undergång som vi har som läxa på historian. Men inget utav de där två häftena låter särskilt lockande. Så jag ska dra ner rullgardinen, sätta på musik och sova någon timme. Ha det så bra! Såg förresten att det inte blev "värsta mini-inlägget", så tokigt det kan bli... hahahaha. Eller? Övertrött och flamsig var det ja! Puss på er!

le love





le love






den svåraste stunden i livet var den när du gick


Älskade Farfar... idag är det två år sen du lämnade oss. Två år utav den absolut största sorgen och den svåraste saknaden jag någonsin varit med om. Jag tänker på dig varje dag, det gör jag. Jag kan inte låta bli. Jag vet att du alltid kommer vara med mig, och du finns föralltid i mitt hjärta. Man kan inte glömma en sån som du. Aldrig. Jag älskar dig, föralltid.


Vill inte tänka framåt men är livrädd att fastna här

Hejsan! Sista dagen på helgen. Surt. Usch, vill verkligen inte till skolan imorgon. Bara tråkiga lektioner och ja... drygt. Idag har jag iallafall hunnit vara in till Allianshallen en sväng för att titta på syster när hon spelade match. Kom hem och tittade på film med henne och mamma. Nu gör jag absolut ingenting. Sitter på mitt rum och lyssnar på musik. Kul söndag! Nej. Fast skön och välbehövlig. Nu ska jag ta och avsluta det här inlägget innan det hinner bli mer tråkigt än vad det redan är. Puss på er!


jag har varit i alla städer



Personligen så lyssnar jag faktiskt inte så mycket på Håkan Hellström. Inte mer än någon gång ibland bara. Men hans låttitlar... de är geniala! Helt underbara. Jag dör lite varje gång jag ser någon av titlarna. Rysningar.

River en vacker dröm
Det här är min tid
Dom där jag kommer ifrån
Vid protesfabrikens stängsel
Man måste dö några gånger innan man kan leva
Försent för Edelweiss
Nu kan du få mig så lätt
Dom kommer kliva på dig igen
Jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din
Den fulaste flickan i världen
En midsommarnattsdröm
Förhoppningar och regnbågar
Här kommer lyckan för hundar som oss
Minnen av aprilhimlen
Så länge du är med mig
Kärlek är ett brev skickat tusen gånger
Sång i buss på villovägar


river en vacker dröm

Tjenare! Sitter i soffan framför tv:n med datorn i knäet. Kom hem för en stund sen. Var ju först hos mormor och morfar. Efter det begav vi oss till Gränby och där köpte jag en del nödvändiga saker. Bland annat en väska, en tröja, lite ansiktskrämer och hårfärg (intensivtoning). Så jag ska färga håret nu. Eller snart. Köpte en aning mörkare färg än förra gången. Vill att det ska bli mer intensivt liksom. Som jag har det nu så är det ganska blackt och livlöst. Anledningen till det är ju att jag var tvungen att färga en lite ljusare färg först, med röda inslag för att tillsätta de röda pigment jag inte hade som blond. Jaja, det blir nog säkert bra. Ska nog ner och tvätta håret nu, för att sen lägga i färgen. Vi hörs kanske imorgon! Pussen!



'allra finaste syster <3


try to get loose

Godmorgon! Ett kort iPod-inlägg bara. Ligger under täcket i vardagsrummet totally alone. Pappa sover eftersom han jobbat, och ska igen, natt. Mamma är på gymmet och Becka är i Stockholm. Ska alldeles snart gå ner till duschen och sen göra mig i ordning. Jag och mamma ska åka till mormor och morfar och sen till Gränby. Jag måste köpa hårfärg och så ska vi väll kolla runt lite. Behöver lite nytt i garderoben känner jag. Vi hörs väll kanske ikväll, eller imorgon. Förmodligen ikväll. Puss på er! /Sandra

way above the clouds, singing oh

Hej! Ligger nerbäddad i min säng. Rummet är helt nedsläckt och spotifylistan är på. Jag har världens huvudvärk men klarar mig ändå rätt så bra. Har ingen ork till någonting. Är även illamående och fryser som jag vet inte vad. På väg att bli sjuk tro? Nej, jag hoppas verkligen inte det. Kvällen kommer alltså spenderas just exakt här, i sängen. Nu ska jag slå ihop datorn och försöka få bort huvudvärken. Good luck, Chuck! Vi hörs när jag mår bättre. Puss!


just smile back

Hej på er! Jag har nyss vaknat så jag ligger fortfarande i sängen. Har inga planer på att lämna den heller. Iallafall inte inom närmsta kvarten. Skriver från min iPod så det blir bara ett kort litet inlägg, pallar inte skriva långt med den. Ska väll iallafall gå upp snart och käka lite frukost, sen duscha och packa ihop alla matchgrejer. Sen bär det som sagt av till Västerås och sen vidare till Bålsta. En dag fylld av innebandy alltså. Men men, absolut inte mig emot. Nu ska jag lyssna på lite musik innan jag går upp. Vi hörs säkert imorgon. Puss!

VS's fashion show 2011

Victoria' Secret Fashion Show 2011
Var det någon mer än jag som satt bänkad framför 3:an för någon vecka sen? Hur bra som helst, jag ser det varje år. Synd bara att det hela visades på endast en timme, nu får vi vänta ett helt år till nästa gång.

Caroline+Winberg+2010+Victoria+Secret+Fashion+MBHzI0FsjLDl   Chanel+Iman+2010+Victoria+Secret+Fashion+Show+xHNDt8wQuOul

Den blonda tjejen till vänster kommer föresten i från Sverige och hon heter Caroline Winberg. Blev riktigt imponerad av henne faktiskt. Kul att en svensk tjej lyckas ta sig in bland de otroligt vackra tjejerna!

Tjejen till höger heter Chanel Iman och var en av mina absoluta favoriter.


make them go oh-oh-oh

Hejsan! Skönt med helg, visst? Även fast jag bara har gått 4 dagar i skolan så har jag längtat till helgen otroligt mycket. Har precis kommit hem från stan. Var först och städade trapphusen och sen åkte jag, pappa och Rebecka till Gränby för att handla. Pappa och Rebecka ska göra tre-rättersmiddag ikväll. Mums! Jag och mamma kan bara ligga i soffan och vänta på att bli serverade alltså... lyx.

Imorgon åker jag först till Enköping vid halv ett ungefär för att kolla på Rebecka när hon spelar match. Sen direkt efter det åker vi vidare mot Bålsta där jag har egen match och motståndet står Valhall för. Ett lag som vi ska/måste krossa! Kommer nog hem rätt så sent så det blir nog ingen uppdatering imorgon.
På söndag ska jag först dömma tre matcher, första matchstart kl 08.30. Jippie! Eller? Måste alltså ta bussen från Storvreta runt halv sju för att sen byta buss i stan. Ingen sovmorgon här inte. Men det är ju lättförtjänta pengar samtidigt som det faktiskt är kul.

Nu ska jag dra på mig en tjocktröja och sen dra mig till tv:n och mamma. Vi hörs. Puss!


Katy Perry - Firework


dag 30

Ett sista ögonblick. Vare sig det handlar om en tv-serie, skolan eller livet så har allting ett slut. Vissa bättre än andra. Tar man skolan som exempel, slutet på en termin, så är det ju ofta ett väldigt skönt och efterlängtat slut när den dagen kommer. Man vet att man kommer komma tillbaka till skolan, och det är faktiskt en väldig trygghet. Tar man istället livet som ett exempel så knyter sig magen direkt. Det känns inte rättvist att livet måste ta slut. Inte någonstans, inte någongång. Varje gång ett liv avslutas drabbas familj, släkt och vänner på ett näst in till obeskrivligt sätt. DET är inte rättvist. Det sista ögonblicker handlar då om begravningen. Ett sista chans till att säga farväl. En sista chans att vara i samma rum som den personen som gått bort. Ett sista ögonblick helt enkelt.

Om jag fick bestämma så skulle ingenting ta slut, någonsin. Inte tv-serier, inte skolan, inte livet. Ingenting. Allt skulle vara exakt, precis som det är just nu.


dag 29

Mina ambitioner. Ambitioner är väll ungefär som drömmar I guess, fast lite annorlunda. Mina ambitioner just nu är att fixa skolan och gå ut med betyg som jag är stolt över. Jag vill känna att jag faktiskt har lärt mig saker under skoltiden, saker som jag har nytta av senare i framtiden. Sen är det ju faktiskt dags för mig att ta körtkort snart. Eller snart och snart, om 9 månader. I september. Jag har inte ens gått kursen än, så det är det hög tid för. Jag vet själv att det kommer bli svårt att få körtkortet på första försöker, speciellt nu när jag inte ens har börjat. Men jag ska fixa det. Det ska jag! Jag ska ha körtkortet i min hand någon vecka efter min 18-årsdag. Det har jag bestämt mig för.

dag 28

Det här saknar jag. Det finns många saker som jag saknar. Kan radda upp några av sakerna här nedanför, bara så att ni får en liten överblick över en liten del av det.

- Barndomen. Kan man säga barndomen? Jag antar det, eftersom jag faktiskt inte är något barn längre. Det här året fyller jag 18. Helt sinnes. Jag saknar iallafall den tiden då min familj bodde i radhus och vi hade allt vi kunde önska oss precis i närheten. Mina kompisar bodde jag grannar med och det var helt perfekt. Vi kunde vara ute på gården vid gungorna, sandlådan eller uppe vid lekparken hela kvällarna. Vi tröttnade aldrig på att vara där. Varje kväll kändes det som att något nytt hände och det kändes så bra. Vi kände oss starka, trygga och det kändes som att ingenting i hela världen kunde förstöra det vi hade. Ingenting i hela världen förstörde det heller, vi växte helt enkelt ifrån varandra ett tag. Väldigt tråkigt.

- Farfar. Min lilla, fina farfar som jag fick ha i 15 år. De 15 åren är jag överlycklig för, för jag vet att det finns dom som förlorar sin farfar när de är väldigt små eller de som aldrig haft någon farfar. Jag saknar min farfar något så otroligt. Varje gång vi åker hem till farmor så känns det som att någon saknas, och jag vet exakt vem som saknas. Även fast hon har flyttat till en annan lägenhet så luktar den nya lägenheten farfar, självklart även farmor. Men jag vet inte varför det luktar farfar, han har ju aldrig varit där. Men på något sätt så är det skönt att det gör det. Lukten påminner mig om hur han såg ut och hur han var. Här hemma så har jag en gammal portfölj i äkta skinn som jag fått utav honom. Den brukar jag faktiskt lukta i ibland för att kunna känna hans lukt. I portföljen har jag viktiga jobb- och skolpapper. Och det finns det faktiskt ett syfte med. Farfar var alltid så intresserad av hur det gick för mig i skolan och han sa alltid att han var så stolt över mig varje gång jag hade fått bra betyg eller när jag jobbade i en inredningbutik. Jag hade ett väldigt speciellt band med min farfar. Det kändes som att jag kunde prata med honom om allt. Vi pratade om vad som hände ute i världen och kunde ha livliga diskussioner om precis vad som helst.

- Högstadiet och gamla klassen. Jag saknar faktiskt min gamla klass fortfarande. Efter två år utan dem så känns det fortfarande lite... jaa, tomt. Jag minns alla gånger vi skrattade ihop, för det gjorde vi ofta. Jag minns den gången då jag skulle gå ut med Simon, Jocke och Emma (eller Cicci?). Simon hade tacklats lite med mig, på skoj ni vet, och då skulle jag göra tillbaka. Fast lite hårdare. Jag stod och laddade som bara den och tog verkligen sats. Självklart så flyttar sig Simon precis när jag kommer fram till honom och jag flög rakt ner i stenplattorna. Herregud vad vi garvade. Jag ligger och skrattar för mig själv när jag tänker på det.

om himlen finnns är jag förlorad

Hej! Ligger i mitt rum helt trött. Har träningsverk i ljumskarna, låren, bröstet, axlarna... ja överallt. Träningsverken kommer troligen ifrån de senaste två träningarna. Hade en helt okej skoldag idag. 12.10 - 14.30. Endast två lektioner, grymt skönt! Efter skolan tog jag bussen hem och har varit hemma sen dess. Har sovit ett tag... hur skönt? Kvällen tänker jag tillbringa i soffan med min kära moder. Pappa ska jobba natt och Rebecka ska iväg på träning om ett tag. Vi ska titta på någon film som går på tv men Mikael Persbrandt. Och det vet ju alla, att jag aldrig någonsin tackar nej till M.P. Nu ska jag skriva färdigt några inlägg som jag tänker publicera om en liten stund, just for you. Sen ska jag bädda ner mig i soffan och mysa sönder. ¡Nos vemos bonitas! ¡Besos!




dag 27

Min favoritplats. Min absoluta favoritplats här hemma i huset är ju såklart min säng. Jag fullkomligt älskar min 1.20 säng från IKEA. Dock så har den ben som knarrar så fort man rör sig i den, men dom ska bytas ut. I sängen har jag mitt älskade duntäcke. Det klarar jag mig verkligen inte utan. No way.

Utanför mitt hus så är väll min favoritplats... stranden. I alla lägen. På sommaren alltså.

dag 26

Mina rädslor. Jag är ganska harig av mig. Är rädd för en hel del saker. Vi kan börja med de lite... fjantigare sakerna som de flesta jag känner bara skrattar åt.

- Jag är livrädd för lastbilar. Om jag sitter i bilen och vi kör bredvid en lastbil slänger jag ner ansiktet mot sätet och blundar. Jag tror alltid att den ska välta över våran bil och krossa mig.
- Sen är jag rädd för ballonger också. Hatar när små barn sparkar, eller bara håller, i ballonger. Vet inte varför. Jag tycker bara att det är så himla obehagligt när de smäller.

Sen är jag (precis som resten av världen) rädd för att bli lämnad ensam.

so teach me how to be shy

Honey, I'm home! Ja, hemma var det ja. Kom hem runt fem, halv sex. Har haft tre jättebra dagar i Karlstad. Vi bodde på hotell och åt buffé varenda kväll. As gott.

Tittade ju även på matcher. Upplandstjejerna tog sig vidare som etta i sin grupp men åkte ut i kvartsfinalen mot Dalarna. Enligt mig var Uppland mycket, mycket bättre. På alla nivåer. De satte dock inte sina chanser, ganska mycket misstag och det ledde till oavgjort resultat som i sin tur ledde till sudden death i 10 låååånga minuter. Dalarna gjorde mål efter ca fem minuter och där var resan över. Tjejerna tog det väldigt hårt. De var ju favorit-tippade som etta. Men de var hur duktiga som helst och det var riktigt kul att se. Gårdagen, alltså söndag, var väll inte sådär jättebra. För det första åkte ju tjejerna ur, och killarna med för den delen, sen fick jag reda på att min gammelfarmor hade dött. 95 år blev hon. Riktigt starkt. Blev lite tårar men idag känns det mycket, mycket bättre.

Nu ska vi snart äta middag. Tacos blir det. Och imorgon blir det till att ta vara på den sista lovdagen, för på tisdag bär det nämligen av till skolan igen. Då blir allt som vanligt med läxor, prov, föredrag, uppsatser och för mycket slit och för lite tid. Gud vad jag längtar! Eller?


dag 25

En första. Jag tänker berätta för er om min första resa utomlands. Det var till Turkiet som min första riktiga utomlandsresa gick. Vi bodde på ett hotell i Alanya i två underbara veckor. Det var min familj och en kompis familj som åkte. Det var två helt underbara veckor. Trots att vi nästan bara låg vid poolen på hotellet eftersom att det var så himla varmt. När vi kom till Turkiet så var det 45-50 grader. Det var verkligen för varmt! Värmen låg kvar i ca två-tre dagar och sen blev det mer behagligt. Runt 30-35 grader. Varje kväll så gick vi ner till baszaren som låg ca 50 meter ifrån vårat hotell. Där gjorde jag många fynd. En del bra, en del mindre bra. Vi åkte till havet vid två eller tre tillfällen. En gång var det så höga vågor att dom hissade upp en röd flagga som betydde att det var förbjudet att bada. Och den andra gången var det helt underbart, verkligen helt underbart. Klarblått vatten och kritvit sand. Vi låg på madrasser i havet och bara slappade. Vi kunde dock inte vara där så jätte länge eftersom vi brände upp oss ganska snabbt. Turkarna som bodde där vi var ville prata med oss tjejer hela tiden. De tog på mitt hår, då jag var den enda i vårat sällskap som hade blont hår. De sa att de älskade oss och en turk ville gifta sig med min kompis. Det var faktiskt kul i början men efter ett par dagar så började det bli jobbigt och nästan läskigt. Det var min allra första riktiga utomlandsresa och den kommer jag aldrig glömma. Aldrig någonsin.


dag 24

Det här får mig att gråta. Jag är en tjej som alltid har ganska lätt till tårar. Dock har det blivit bättre, jag kan nästan säga att jag faktiskt har blivit starkare med tiden. Jag har gått igenom en hel del svåra och jobbiga saker och det har inte alltid varit lätt. Under de senaste fyra, fem åren har jag gråtit ganska mycket. Av olika anledningar. Men oftast utav samma. När min farfar diagnostiserades med cancer grät jag varje dag. Varje dag tills han dog grät jag. Det var så jobbigt, och jag försökte verkligen att se framåt men det gick inte. Jag började gråta utav minsta lilla sak och genast fördes tankarna över på honom och hur sjuk han var, men även på de saker som inträffat tidigare. Den tid mellan hans död och hans begravning mådde jag som sämst. Farmor bodde kvar i deras lägenhet ett tag och jag grät så fort jag kom dit. Det fanns minnen utav honom överallt. Efter hans begravning bestämde jag mig för att försöka ta tag i mig själv och försöka bli starkare, psykiskt. Jag lyckades, tror jag. Det har snart gått två år sen och jag gråter inte längre över småsaker.

dag 23

Det här får mig att må bättre. När jag mår dåligt eller är arg/ledsen/irriterad över något (en mindre grej) så brukar jag stänga in mig på mitt rum och sätta på antingen Lars Winnerbäck eller Andreas Grega på datorn. Deras texter är så underbara och bra att man helt (eller nästan) glömmer bort det svåra och tänker på låtarna istället. Det kanske bara hjälper för stunden, men jag mår iallafall genast bättre.


Andreas Grega, älskade människa.
Dom hade mycket att säga
Världen är elak
Ta vad du vill
Älskling
Där va vi förenade.


dag 22

Det här upprör mig. Något som verkligen gör mig upprörd är falska människor. Jag bokstavligen hatar människor som är falska. Dom som säger något och sen ändrar sig helt på grund av någon annan eller en människa som lovar något som han/hon sen inte håller. Det är så sjukt irriterande och egentligen ska man inte ens lägga tid på såna människor. Men det blir ju lätt så att man gör det ändå, eftersom att de faktiskt finns nära en. Jag tror nog inte att en enda människa inte har varit falsk någon gång. Jag vet att jag har varit det, vid ett par tillfällen. Men det är skillnad på att vara "falsk" och falsk. Faktiskt.

Något annat som jag kan bli upprörd av eller över är rykten. När rykten föds och sedan cirkulerar runt hur länge som helst. Visst, det är kul att skvallra men någon måtta får det vara.


stones taught me to fly

Hejsan! Allt bra? Med mig är det helt utmärkt. Sitter på golvet i mitt rum iklädd min nya mjukisdress och med en kopp kaffe bredvid mig. Kan inte bli bättre. Jag lyssnar på musik och försöker packa också. Ska ju till Karlstad imorgon så behöver ju ha med mig lite kläder och sånt. Rebecka spelar som sagt i Upplandslaget, ett lag på ungefär 15 tjejer ifrån hela Uppland i åldern 15 år. En eller två 96:or var med också tror jag. Men det är mindre viktigt. Det som spelar någon roll är att hon ska dit och spela SM och jag och mamma och pappa åker självklart med. Förmodligen precis som de andra tjejernas föräldrar. Bor på hotell där och kommer hem på söndag. Ska bli både mysigt och skönt att få komma bort i från Storvreta ett tag och bara ta det lugnt. Äta hotell-frukost, bada i jacuzzi och självklart... titta på innebandy. Vi åker hemifrån vid 11 imorgon bitti. Så så värst tidigt är det inte. Jag kommer att spendera de tre timmarna bilresan tar med att titta på film. Jag kommer att ha hela baksätet för mig själv då Rebecka åker buss med laget. Har redan bestämt mig för att titta på SATC 1&2. Så det blir nog bra. Nu ska jag fortsätta min packning. Under tiden slänger jag nog in några inlägg med nummer ni vet, men vi får se hur många. Vi hörs på söndag när jag kommer hem, eller på måndag! Pussen!

 


dag 21

Ett annat ögonblick. Här skulle jag gärna skriva om min farfar igen eftersom jag har så många stunder jag delat med honom. Men med risk för att det kanske blir lite långtråkigt för er att läsa om det så tänker jag därför välja att skriva om ett annat. För eran skull. Ett ögblick som upprepar sig flera gånger varje dag, i form av en vibration från telefonen. Ja, just det... sms! Jag älskar att få gulliga sms. Ett gulligt sms kan verkligen pigga upp vem som helst en tråkig och jobbig dag.

Och jag vet mycket väl att det här inte direkt är vad man kan kalla "ett ögonblick". Eller jo, det är klart man kan det. Men inget speciellt ögonblick direkt. Jag kom inte på något annat speciellt ögonblick att skriva om så... ja...


dag 20

Den här månaden. Den här månaden tar mitt välbehövliga jullov slut. Skolan börjar igen och dagsrutinerna börjar väll ta form. Men innan det ska jag spendera fyra dagar i Karlstad. Jag och min familj åker dit ner/upp/åt sidan (?) för att Rebecka spelar SM med Upplandslaget och vi lär ju vara där och titta på. Once in a lifetime liksom. Skolan startar iallfall den 11:e januari igen. Annars har jag väll inga speciella planer inför den här månaden. Innebandyn sätter igång med vanliga träningar och matcher. Så skönt. Har första träningen ikväll och jag längtar verkligen! Ska bli skönt att få komma igång igen efter cupen som tog slut i slutet på december. Jag väntar mig inte speciellt mycket utav den här månaden, precis som jag inte gör med resten utav året heller. Jag tar dagarna, veckorna och månaderna som de kommer. Det blir lättast så!

dag 19

Detta ångrar jag. Något jag ångrar och som jag alltid har försökt ändra på är det att jag är så blyg mot nya personer. Om jag är nere på stan med en kompis och någon kommer fram och pratar med henne/honom så ångrar jag alltid efteråt att jag inte deltagit i samtalet. Men så har det alltid varit. Jag har alltid varit blyg och tyst. Det går nog inte att ändra på, men jag skulle lätt vilja ändra på det.

hjärtats ensamma slag

Hejsan. Ganska nyvaken tjej vid tangentbordet. Hade en ganska sömnlös natt då jag gick och la mig vid ungefär tolv och halvsov mellan halv ett och två. Somnade men vaknade vid fem av att jag hörde signaler från min telefon. Jag hade självklart råkat ringa en kompis i sömnen och satt på högtalarsystemet. Han var i allafall vaken så ingen skada skedd, hos honom. Jag däremot fick svårt att somna om.

Idag ska jag därför bara ta det lugnt. Kanske städa lite i huset och ta rätt på mitt rum. Är hemma själv då mamma och pappa jobbar och Becka är på träning. Kan ju vara rätt skönt det med. Eller vavd säger jag? Rätt? Väldigt skönt! Nu ska jag nog ta en dusch och få någon ordning på mig själv. Vi hörs. Pussen!


dag 18

Min favoritfödelsedag. Jag har nog ingen direkt favoritfödelsedag, jag har gillat alla mina födelsedagar lika mycket. När jag var liten och bodde i det gamla radhuset så bjöd jag och min syster alltid in våra kompisar och hade kalas ihop eftersom vi fyller år så tätt inpå varandra. Vi bjöd alltid på samma tårta, och den tårtan serveras fortfarande då jag fyller år. En tårta bestående av tårtbotten (ganska självklart va?), ananas och banan emellan och garneringen är av grädde och på tårtan är det bruk-mandarinklyftor och marabou-chokladrullar. As god och den har följt med ända sen jag var ungefär 2-3 år gammal. Haha, tråkigt för dom som kommer och firar mig varje år men jag bara måste ha den. Annars känns det inte som att jag fyller år.

dag 17

Mitt favoritminne. Jag har många minnen som jag anser vara favoriter. Men det jag tänker på absolut först är ett minne som jag har av min farfar. När jag var liten så var jag väldigt ofta hos min farmor och farfar (hos mormor och morfar med för den delen, men mest hos F&F) eftersom att min mamma och pappa var relativt unga när de fick mig (23 & 26) och de jobbade. Jag vet att jag alltid har varit väldigt fäst vid min farfar och han vid mig. Vi var så självklara tillsammans. Han lärde mig bland annat att inte rita utanför linjerna i målarboken, han lärde mig spela datorspel på deras dator och mycket, mycket annat. Min farfar tog mig ut på promenader väldigt ofta. Han drog mig i sittvagnen och vi tittade på rönnbären.

Mitt favorit minne utspelar sig vid lekplats vi gick till väldigt ofta med en klätterställning och ett litet "stenhus" där det fanns ett litet hål i ögonhöjd till mig. I genom det hålet skickade vi grankottar till varandra och jag minns att jag tyckte att det var så roligt. Jag tjöt av skratt då kotten kom tillbaka till mig.

Min farfar finns tyvärr inte nu, han gick bort för snart 2 år sen. Men de allra finaste minnena jag har är ofta minnen som jag har tillsammans med honom.

dag 16

Min första kyss. Min första riktiga kyss var inte alls som jag
hade tänkt mig. Det var när jag gick i 6:an tror jag.
Jag minns att jag hade haft jätte höga förväntningar på hur det skulle kännas och när det var klart så var det liksom bara "Jaha... var det här allt?". Det var inte alls som jag hade tänkt mig. Inte på långa vägar. Jag vart ganska besviken men samtidigt så kändes det väldigt skönt att ha det avklarat, det vet jag att jag tyckte jag då iallafall.


dag 15

Mna drömmar. Nu vet jag inte om jag ska berätta för er om mina framtida drömmar eller om drömmarna jag drömmer på natten. Så jag väljer att berätta om mina framtida drömmar.

Jag vill kunna lämna gymnasiet bakom mig år 2012 med bra betyg som jag själv är stolt över och nöjd med. Efter gymnasiet vill jag antingen plugga vidare direkt eller ta ett "sabbatsår". Om jag väljer alternativer sabbatsår så tänker jag göra någon resa och bara ta det lugnt. Jobba lite och så. Efter det året så tänker jag definitivt plugga vidare. Antingen på Polishögskolan i Stockholm eller så läser jag vidare till sjuksköterska. Det är vad jag allra helst vill arbeta som, polis eller sjuksköterska. Under de åren jag pluggar så vill jag självklart bo i egen lägenhet, fast det vet jag mycket väl att det kommer bli riktigt svårt. Men det är iallafall det jag vill satsa på.

Om man tänker på mina "livs-drömmar" så vill jag träffa en kille och flytta till en fin villa någontans här i Uppsala. Ja, jag vill bo kvar i Uppsala. Jag trivs så bra här och tänker inte byta ut det. Självklart vill jag ha barn, helst tre stycken. Men det kommer som sagt senare. Jag vill ha ett hus eller en lägenhet utomlands också, antingen i Spanien eller i Italien.

Där fick ni höra LITE om mina drömmar.

dag 14

Vad hade jag på mig idag. Det vill ni nog inte ens veta. Idag drog jag till med en riktig hemma-dag. Det vill säga att jag har gått runt i mjukisbyxor och pyjamaströja hela dagen. Sååå skönt. Ja... intressant inlägg...

dag 13

Den här veckan/Nästa vecka. Nu när den här veckan är slut så fuskar jag lite och skriver om den kommande veckan, alltså den som börjar imorgon.

Måndag: Ingenting särkilt inplanerat. Kanske ska träffa en "kompis" eller vad man nu ska kalla det. På kvällen kommer jag sitta bänkad framför tv:n och titta på Storvreta vs. Warberg på tv4-sport. Kommer kanske ha filmkväll med tjejerna.

Tisdag: På dagen blir det packning och drar förmodligen även in till stan för lite jobb och shopping. Kvällen kommer att spenderas i Vattholmas sporthall. Innebandy alltså. Första träningen sen Storvretacupen. Fyfan vad jag längtar!

Onsdag: Ingenting alls inplanerat.

Torsdag: Lämnar lilla Storvreta för att åka till Karlstad. Rebecka är med i Upplandslaget för flickor 15 och de spelar SM där nere. Så jag åker ner med familjen och tittar på hennes matcher och spenderar lite tid där. Hemma igen den 9:e. Kommer förmodligen ha mobilen avstängd och kommer att avstå från att logga in på facebook och annat för att "vila upp mig" på hotellet.

Fredag: KARLSTAD.

Lördag: KARLSTAD.

Söndag: Lämnar Karlstad för att åka hem till Storvreta igen. Mobilen sätts på igen!

dag 12

I min handväska/skolväska. Ojojoj, vad intressant... eller? Aja, jag har en kombinerad handväska/skolväska som jag använder varje dag.

I väskan har jag alltid:
Mobiltelefonen med hörlurar (hörlurarna klarar jag mig inte utan) 
Min plånbok med pengar, kort osv
Pennfodral
Extra-läppsyl (har dock alltid läppsyl i fickan)
Nycklar
Skol-ID kortet (ett speciellt ID-kort som alla i min skola måste bära synligt)
Ipren

I väskan har jag ofta:
Något slag av servetter/pappersnäsdukar
Anteckningsblock
Parfym/Deo
Min iPod touch


RSS 2.0